Sarawak Shama

A beautiful bird with beautiful song.
joe law
Hatchling
Posts: 12
Joined: Sat Mar 27, 2010 4:40 pm
Location: Sarawak, Bintulu

Re: Sarawak Shama

Postby joe law » Thu May 20, 2010 2:25 pm

lanau wrote:
joe law wrote:hai there.. im from Bintulu. Im interested to get one MB..love it so much after see my fr have it..( at bintulu ) :lol: At bt7 ( lanau ) that shop still have ka Bro ? How much they selling ?


Hi... bro joe Law,
Welcome 2 forum. Last Saturday, I pegi kedai bt 7-tak ada stok. Tapi kedai kat Rubber rd ada beberapa ekor. Tokey kedai tu kata mb indon. Mb Sabah pun ada.
Harga? Kalau local mb rm150. Mb Sabah rm280.++ Kalau mb "dah jadi" mahal bro. Pandai-pandailah tawar menawar. Yang pasti mb ni sgt laris. Maknanya di Swak ada ramai penggemar mb.
TQ



hi bro,
thank for reply..ya lo , i ask my bro-in-law to check last sunday..TAK ADA STOK :( tapi Tokey say coming soon.. :wink: Rubber RD..i ask him to check lagi.. bro how many u have..? Best la ada kaki MB at ur place ..Me at BTU tak jumpa lagi la.. :(..bro know kaki MB at BTU tak.. :lol: . HEY ..last two day i dapat 2 ekor Murai ( Magpie_Robin ). I think around 3 mth old..ada nasihat ka bro..? not bad la since cant find MB yet..

idulshama
Weaning Bird
Posts: 42
Joined: Sat May 03, 2008 3:33 pm

Re: Sarawak Shama

Postby idulshama » Sat May 22, 2010 11:01 am

batu 7 kat area seberang kedai2 4d tu tapi u kena pg belakang dia menyerang jalan lg.ada 2 buahka workshop motosikal cia..just tepi jalan saja..kedai ikan signbord dia kalau tak silap..tp ada pamer burung2 juga d luar dia..kecik saja kedai tu bro..ok success..

User avatar
valerossi
Flying Bird
Posts: 53
Joined: Wed Apr 20, 2011 5:53 am
Location: Kuching Sarawak

Re: Sarawak Shama

Postby valerossi » Wed Apr 20, 2011 5:58 am

idulshama wrote:batu 7 kat area seberang kedai2 4d tu tapi u kena pg belakang dia menyerang jalan lg.ada 2 buahka workshop motosikal cia..just tepi jalan saja..kedai ikan signbord dia kalau tak silap..tp ada pamer burung2 juga d luar dia..kecik saja kedai tu bro..ok success..


ada contact detail kah kedai ya bro?...looking 4 shama.anyone? saya pun dari kuching sarawak..

joe law
Hatchling
Posts: 12
Joined: Sat Mar 27, 2010 4:40 pm
Location: Sarawak, Bintulu

Re: Sarawak Shama

Postby joe law » Thu Apr 21, 2011 6:19 am

ameen wrote:Hi There,

I am a newbie here. I've been keeping Shama for the last 8 months already and only came to know about this wonderful site recently. Glad to be part of it and hopping to learn more as we move along. My location is in Kuching Sarawak.


hai ameen, welcome bro... do u know any other place at kuching where i can find/buy shama ...? if can i want to buy yg masih kecil... :lol: Thanks...

User avatar
valerossi
Flying Bird
Posts: 53
Joined: Wed Apr 20, 2011 5:53 am
Location: Kuching Sarawak

Re: Sarawak Shama

Postby valerossi » Sat Apr 23, 2011 1:24 am

kedai yang ada shama di kuching sarawak yg sy dah jumpa

1. Kedai Aquarium bertentangan dgn Singapore Chcken Rice di Rubber Road
(Ah Nga)
-dewasa sekitar RM400
2. Kedai Aquarium dkat Bt 7 tepi kedai tayar Silverstone
(Ah Kang)
- jual yang liar & anak..
- harga sekitar RM100-RM 300 cmya..tp sekarang stok xda

yg lain2 boleh la cari shama di kalangan penggemar dan peminat shama di kuching sesama kita..keep in touch :welcome: :cheerleaderkid:

User avatar
valerossi
Flying Bird
Posts: 53
Joined: Wed Apr 20, 2011 5:53 am
Location: Kuching Sarawak

Re: Sarawak Shama

Postby valerossi » Sat Apr 23, 2011 1:31 am

idulshama wrote:batu 7 kat area seberang kedai2 4d tu tapi u kena pg belakang dia menyerang jalan lg.ada 2 buahka workshop motosikal cia..just tepi jalan saja..kedai ikan signbord dia kalau tak silap..tp ada pamer burung2 juga d luar dia..kecik saja kedai tu bro..ok success..


idulshama..dirik org MIri kah? banyak shama eh..berminat tok..jual dgn kamek lah sekok dua


Return to “Shama - White-rumped Shama”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest